Doriți o programare? CLICK AICI
Luni - vineri: 9:00 - 18:00
S-D: Inchis
+40 723 377 700
Mobil & WhatsApp
Calea Turzii 134, Cluj
În Clinica OCULENS

Reducția labială

Ce este reducția labială

In multe cazuri, femeile nu sunt satisfacute de aspectul exterior al organelor genital. Femeile cu labia minora prea mare sau inegal dezvoltata pot corecta aceasta problema cu ajutorul chirurgiei estetice. Uneori poate fi necesara si o reductie (lifting) al clitorisului.
  • Durata operatie: 1 ora
  • Tip anestezie: locala
  • Perioada recuperare: 7-10 zile

Introducere in interventia de reductie labiala

Fiecare femeie este diferita. In multe cazuri, femeile nu sunt satisfacute de aspectul exterior al organelor genital.

Nu rareori se intampla ca o femeie sa fie nemultumita de labia minora (labia interna, asimilata ca aspect structurilor mucoase, fara par), in special in cazurile in care aceasta depaseste in dimensiuni labia mare, aflata la exterior, si acoperita de piele cu par.

Femeile cu labia minora prea mare, sau inegal dezvoltata, pot corecta aceasta problema cu ajutorul chirurgiei estetice. Uneori poate fi necesara si o reductie a clitorisului cu repozitionarea acestuia, liftingul clitoridian fiind unul din cele mai spectaculoase rezultate ale chirurgiei intimale.

Interventia de reductie labiala

Interventia

Aceasta procedura este efectuata sub anestezie locala, completata cu o sedare intravenoasa si dureaza aproximativ o ora. Este indicat ca pacienta sa ramana internata in clinica peste noapte, sub supraveghere de specialitate.

Procedura propriu-zisa consta in indepartarea chirurgicala a excesului de tesut de la nivelul labiilor astfel incat acestea sa isi reduca volumul si sa fie corectate inegalitatile, fara a genera insa cicatrici vicioase, retractile, care pot la randul lor sa constituie o problema. De aceea aceste interventii sunt facute dupa pricipiile chirurgiei plastice si estetice, fiecare caz fiind particularizat ca si solutie chirurgicala.

Postoperator

Imediat post-operator pacienta poate avea uneori senzatii de discomfort si se poate inregistra o usoara tumefiere a zonei. Toate acestea se atenueaza treptat si vor dispare in 7 – 10 zile post-operator. Dupa interventie este indicat sa purtati un tampon igienic subtire pentru a proteja incizia (Panty linear). Este recomandat sa evitati exercitiile fizice solicitante si activitatea sexuala timp de 6 saptamani dupa interventie. Un dus usor in fiecare zi asigura o vindecare rapida, care este de obicei completa in doua-trei saptamani. De obicei, la o evolutie normala nu sunt necesare controale postoperatorii. Nu sunt fire de scos.

Desi timpul de recuperare este diferit la fiecare pacient, totusi, acesta este in general scurt. La cateva zile post-operator puteti reincepe munca si puteti efectua activitatile zilnice.

In majoritatea cazurilor, cicatricea este greu detectabila la incheierea procesului de vindecare (procesul complet de maturare a cicatricei este de 6 luni) si pacientele sunt foarte satisfacute cu rezultatul final.

© Copyright 2024 Prof. Dr. Toma Mugea. All Rights Reserved.