Doriți o programare? CLICK AICI
Luni - vineri: 9:00 - 18:00
S-D: Inchis
+40 723 377 700
Mobil & WhatsApp
Calea Turzii 134, Cluj
În Clinica OCULENS

Blog

Buze senzuale – tehnici de interventie pentru imbunatatirea aspectului buzelor

Dupa ochi si privire, buzele reprezinta al doilea punct de atractie de la nivelul fetei, iar ca exprimare a sentimentelor si starii psihice, sunt cele mai expresive cai de comunicare in “limbajul trupului”.

Spre exemplu, postura de tip “gura punga” arata o totala nemultumire si lipsa de deschidere spre dialog, buzele subtiri si tensionate arata o preocupare intensa, iar buzele relaxate, zambitoare exprima buna dispozitie, intelegere si deschidere.
Din punct de vedere estetic, buzele frumoase trebuie sa fie bine conturate, cu volum echilibrat (buza inferioara cu un volum de peste 50% mai mare decat buza superioara), pozitionate la 2/3 distanta intre spina nazala si menton, iar ca lungime a arcului, in pozitie relaxata, sa corespunda distantei interpupilare.

Buzele trebuie sa fie pline dar suple, cu mobilitatea normala (sa nu dezveleasca excesiv dantura si gingiile).
Buzele senzuale transmit deschidere, incurajeaza dialogul si apropierea intre parteneri.

Desigur, exista modalitati apropiate chirurgiei estetice, de a corecta defecte ale buzelor, congenitale, postraumatice sau rezultate in urma interventiilor chirurgicale, dar, se poate interveni si in sensul amplificarii aspectului de senzualitate, de la tinerete pan’la batranete, adica indiferent de varsta.

Odata cu inaintarea in varsta, musculatura buzelor scade ca volum si tonus, oasele se atrofiaza, dintii cad iar gingia se retrage. Gura isi pierde din volum si suplete si poate capata aspectul de smochina uscata, ceea ce este greu de acceptat. Aici vine in ajutorul esteticii chirurgia maxilofaciala care poate realiza compensarea partiala a pierderilor prin lucrari dentare (implante sau proteze).

In arsenalul chirurgiei estetice exista astazi mai multe proceduri ce pot contribui armonios la corectarea aspectului estetic al buzelor:

  • transplantul de grasime proprie incluzand si celule stem (pentru volum pe arcul musculo cutanat al buzelor);
  • injectarea de acid hyaluronic (pentru contur si volum in rosul buzei);
  • toxina botulinica (pentru diminuarea contractie musculare si atenuarea ridurilor vertical de la nivelul pielii buzelor);
  • slefuirea cutanata cu tehnici de dermabrazie mecanica (cu jet de apa, cristale de cuartz);
  • lasere cu penetrare intradermica controlata;
  • proceduri de chemical peeling (cu acid glycolic, tricloracetic sau fenol).

Rezultatele pot fi incredibil de naturale, daca medicul cunoaste tehnicile si le aplica corespunzator (fig.1 si fig.2).

marire buze cu adipoimplant - dr. Toma Mugea

Fig. 1 – Adipoimplant facial aplicat si la nivelul buzelor, la o pacienta de 62 ani. Rezultat la doi ani de la tratament.

marire buze cu acid hialuronic - dr. Toma Mugea

Fig. 2 – Augmentare contur si volum buze cu Acid Hialuronic.

Daca interventia sau procedura este facuta de un nespecialist, cu injectare de produse neconforme si nerezorbabile, se poate ajunge la situatia in care buzele devin exagerat de groase, immobile, cu efect de snur la contractia muschilor simuland un sarut (fig.3). Nimeni nu isi doreste un astfel de rezultat.

Fig.3 – Injectare cu produse nerezorbabile, volum exagerat, cu pierderea aspectului natural si al mobilitatii.

Speram ca informatiile de mai sus sa le fie de folos celor care isi doresc si intentioneaza sa apeleze la o procedura de imbunatatire a aspectului buzelor si ii sa ajute in alegerea solutiei si a unui specialist avizat care sa ofere rezultatul asteptat.

Cu drag,
Dr. Toma Mugea

 

© Copyright 2025 Prof. Dr. Toma Mugea. All Rights Reserved.